Fri. Apr 3rd, 2020

А Г О Р А

ВЕСТИ, ИСТРАЖУВАЊА И АНАЛИЗИ

Мирослав Грчев за Слободен Печат: Софата приведена, фотелјата на распит, Александар сѐ уште во бегство!

1 min read

Правната држава, односно владеењето на правото, почитувани читатели, ќе го препознаете она летно и сончево понеделничко утро, кое ќе осамне без фашистичките споменици во центарот на Скопје и со плоштатка на местото на Куќата на фашизмот, не порано!

Колку и да се трудиме да задржиме ладни глави и смирен ум, следејќи ја растечката несразмера што аферата „Рекет“ ја поприма во јавноста, тоа се покажува како залудна работа. Целиот медиумски и политички простор во библиската земја е исполнет со вестите за апсењето и притворот на до некни најистакнатата икона на правдата, борбата против криминалот и неказнивоста. Реакциите на Гласот на Злото што ја пумпаат нуклеарната печурка на антивладината црна кампања од белата Куќа на фашизмот, штаб-квартирата на ВМРО, се разбирливи и логични.

Целата колумна можете да ја прочитате тука

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.