Sat. Jan 18th, 2020

А Г О Р А

ВЕСТИ, ИСТРАЖУВАЊА И АНАЛИЗИ

СДК: По реакцијата на Израелскиот амбасадор Орион, општина Битола се прогласи за ненадлежна

Exif_JPEG_422


Општина Битола одговори дека не е надлежна да издаде одобрение за градење споменик на Еврејските гробишта во градот, откако израелскиот амбасадор во земјава Дан Оријан во медиуми критикуваше дека една година чека споменикот во вид на сончев часовник да се постави и дека сè зависи од Општина Битола.

„Не можам да разберам зошто толку долго траат административните процедури за поставување на споменикот. Сè е спремно и зависи само од Општината, но одговор немаме никаков. Овој споменик за нас има емотивно значење, но и Битола ќе има многу голема корист од него, Евреите ќе сакаат да ги постетат гробовите на роднините, па замислете каков продонес би имал еден ваков споменик за туризмот во градот“, изјави амбасадорот Оријан за порталот А1он.

Целиот текст можете да го прочитате тука

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.