Fri. Jan 17th, 2020

А Г О Р А

ВЕСТИ, ИСТРАЖУВАЊА И АНАЛИЗИ

АЛСАТ М: Почна судењето за хеликоптерската несреќа кај Струмица


Со воведни зборови на обвинителството и на одбраната денеска во Струмица почна судењето за хеликоптерската несреќа по повеќе од пет години, откако претходно два пати беше одложувано.

Обвинети се Јулијана Спировска, тогашна директорка на ЈП „Македонска радиодифузија“, Драгослав Радески и одговорното лице на јавното претријатие. Обвинението ги товари за тешки дела против општата сигурност.

Целиот текст можете да го прочитате тука.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.