Tue. Jan 21st, 2020

А Г О Р А

ВЕСТИ, ИСТРАЖУВАЊА И АНАЛИЗИ

ПРЕСС24: Филипче за реформите во Брза Помош: Не станува збор за приватизација туку за партнерство


Влезот на приватен капитал во Брза Помош не значи нејзина приватизација, вели Министерот за здравство Венко Филипче во своето гостување во емисијата Детектор на Сител. Филипче вели дека Владата се уште е далеку од одлука за евентуално јавно приватно партнерство и дека доколку дојде до тоа, моделот би бил избран по широка јавна дебата.

Целиот текст можете да го прочитате тука.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.