Tue. Jan 21st, 2020

А Г О Р А

ВЕСТИ, ИСТРАЖУВАЊА И АНАЛИЗИ

СИТЕЛ: Европските либерали оптимисти за почеток на преговори за членство на Македонија во ЕУ


Европските либерали се оптимисти дека ставот на Франција ке омекне до самитот на Еу во мај и Македонија ке добие датум за почеток на преговорите.  Известувачот за Македонија во Европскиот парламент Илхан Кучук смета дека процесите на внатрешно реформирање на ЕУ може да се одвива паралелно со  проширувањето.

Целиот текст можете да го прочитате тука.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.