Thu. Jan 16th, 2020

А Г О Р А

ВЕСТИ, ИСТРАЖУВАЊА И АНАЛИЗИ

24Вести: БОЛНИЦИТЕ ОД ИСТОКОТ ИМААТ НЕДОСТИГ ОД ЛЕКАРИ


Никој не сака да работи во Итната медицинска помош во Делчево и Македонска Каменица. 

На последните конкурси за прием на нови лекари не се пријавил ниту еден кандидат. Тоа ја кочи и реализацијата на специјализациите по интерно и неврологија, што Здравствениот дом од Делчево веќе ги доби од Министерството за здравство. 

Целиот текст можете да го прочитате тука.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.