Sat. Jan 18th, 2020

А Г О Р А

ВЕСТИ, ИСТРАЖУВАЊА И АНАЛИЗИ

21 ТВ: Владата го утврди Предлог-законот за дополнително усогласување на пензиите

1 min read

По предлог на Министерството за труд и социјална политика, Владата денеска на седница го утврди Предлог-Законот за пензиското и инвалидското осигурување со кој се предлага дополнително усогласување на пензиите.

Како што информираат од владината прес-служба, дополнителното усогласување е поврзано со порастот на минималната плата за повеќе од 15 отсто и порастот на просечната плата за повеќе од 5 отсто

Целиот текст можете да го прочитате тука.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.