Thu. Jan 16th, 2020

А Г О Р А

ВЕСТИ, ИСТРАЖУВАЊА И АНАЛИЗИ

РЕПУБЛИКА: На денешен ден ја добивме Грција, а на 17 јуни ја изгубивме Македонија


На денешен ден 2011 година Меѓународниот суд на правдата во Хаг пресуди во корист на Македонија по жалбата од 17 ноември 2008 година, во која од главниот судски орган на Обединетите нации се бараше да пресуди и да утврди дека Грција се противела на поканата за членство во НАТО на Македонија и така ги прекршила своите обврски според Приремената спогодба.

Целиот текст можете да го прочитате тука.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.