Sat. Jan 18th, 2020

А Г О Р А

ВЕСТИ, ИСТРАЖУВАЊА И АНАЛИЗИ

СИТЕЛ: Скандалозни видеа од македонските школи на социјалните мрежи, ученици дивеат и кршат инвентар

1 min read

Тепачки, оштетување училишен инвентар, опасни игри се само дел од видеата кои ученици ги поставувале на два профила на социјалната мрежа Инстаграм. Профилите, „Crazy.school.videos.mk“ и „Crazy.school.videos.balkan“ имаа идентични описи, едниот на македонски, другиот на српски јазик. Македонскиот профил го следеле повеќе од 15.000 ученици, а поставени биле 131 видео.:

-За кратко време откако беа откриени, двата профила на Инстаграм, и македонскиот и балканскиот беа избришани. Па, доколку се обидете да ги барате, нема да да ги најдете.

Целиот текст можете да го прочитате тука.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.