Sun. Jan 19th, 2020

А Г О Р А

ВЕСТИ, ИСТРАЖУВАЊА И АНАЛИЗИ

КАНАЛ 5: Власта и опозицијата едногласни: Екс специјалната јавна обвинителка не заслужува апанажа


Власта и опозицијата единствени да не и се одобри барањето на екс специјалната јавна обвинителка Катица Јанева за апанажа. Тие постигнаа согласност и за предлогот Максим Јовановски да е нов државен ревизор. 

Власта и опозицијата едногласно против апанажа за поранешната специјална јавна обвинителка Катица Јанева, осомничена во случајот „Рекет“. Пратениците на собраниската комисија за избори и именувања констатираа дека  од формално правен аспект не постојат причини за прифаќање на барањето за апнажа бидејќи таа не е избрана од Собранието. 

Целиот текст можете да го прочитате тука.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.