Mon. Jan 13th, 2020

А Г О Р А

ВЕСТИ, ИСТРАЖУВАЊА И АНАЛИЗИ

Р.С Европа: ВМРО-ДПМНЕ го обвини Филипче за инсулински скандал

1 min read

Опозициската партија ВМРО-ДПМНЕ ја обвини власта за незаконско уништување на половина тон инсулин.Марија Андова од ВМРО-ДПМНЕ на прес конференција изјави дека во инсулинскиот скандал се вклучени министерот за здравство Венко Филипче, Агенцијата за лекови и медицински помагала, дирекцијата се стокови резерви, а скандалот е с остои во тоа што пред два дена е уништен инсулин чиј рок за користење е се уште ипотреблив.

Целиот текст можете да го прочитате тука.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.