Mon. Jan 13th, 2020

А Г О Р А

ВЕСТИ, ИСТРАЖУВАЊА И АНАЛИЗИ

СИТЕЛ : Обезбедуваме светски инфраструктурни стандарди за инвеститорите – Заев

1 min read

Мариовци денеска одржаа втор протестен собир поради уништениот патен правец Прилеп-Витолиште, долг 50-тина км., a кој претставува единствената врска на Мариово со светот. Со години барале помош за патот, но ниту една власт не сакала да ги слушне. Министерот за транспорт Сугарески денеска само кратко одговори дека патот бил ставен во програма за нарeдна година, но без да каже никакви рокови и детали. Мариовци бараат итна реакција на државата, a не како што велат празни ветувања.

Целиот текст можете да го прочитате тука.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.