Mon. Jan 13th, 2020

А Г О Р А

ВЕСТИ, ИСТРАЖУВАЊА И АНАЛИЗИ

24 вести: АДВОКАТИТЕ БАРААТ НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА 27 АПРИЛ ДА ИМ СЕ СУДИ ВО ХАГ


Судскиот процес за обвинетите за организацијата на настаните од 27 април 2017 година да биде предаден на Меѓународниот кривичен суд во Хаг, бидејќи само овој суд може да донесе фер пресуда, побара денеска адвокатот Јордан Апостолски на седницата на која требаше да се оценува обвинителниот акт против четворицата обвинети во овој предмет.

Целиот текст можете да го прочитате тука.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.