Mon. Jan 13th, 2020

А Г О Р А

ВЕСТИ, ИСТРАЖУВАЊА И АНАЛИЗИ

24 вести: СКОПЈЕ НА ШЕСТО МЕСТО ВО СВЕТОТ СПОРЕД НАЈСЛАБ КВАЛИТЕТ НА ВОЗДУХОТ

1 min read

Зимата за скопјани значи повторна борба за чист воздух, и ако еден ден ветрот помогне во борбата и внесе тронка надеж за подобрување на состојбата, веќе наредниот ден мерењата покажуваат дека состојбата ни малку не е променета, а во тоа не успева ниту една власт.

Гласот на народот, протестите и апелите продолжуваат, но се чини се изгубени во градската магла и се невидливи за надлежните.

Според мерењата на швајцарскиот Air Visual,  Скопје е во топ 10  градови во светот со најслаб квалитет на воздухот, во тесна борба со Белград, Сараево и Софија.

Целиот текст можете да го прочитате тука.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.