Wed. May 27th, 2020

А Г О Р А

ВЕСТИ, ИСТРАЖУВАЊА И АНАЛИЗИ

Алфа: По провокацијата од БАН – Заев ќе разговарал со Борисов, а Мицкоски бара резолуција за јазикот


За негирањето на македонскиот јазик од страна на Бугарија, премиерот Заев ќе разговарал дирекно со Борисов, ама пријателски и отворено, без муабети и префрлања „кој прв почнал“. Средбата, појасни Заев, ќе се одржи на почетокот на 2020 година.

Целиот текст можете да го прочитате тука.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.